Булфото64-мата членове на Националния съвет на БСП, които искаха днес да

...
Булфото64-мата членове на Националния съвет на БСП, които искаха днес да
Коментари Харесай

Отложиха пленума за оставката на Нинова

Булфото

64-мата членове на Националния съвет на БСП, които желаеха през днешния ден да се организира съвещание с искане за незабавното премахване на Корнелия Нинова като ръководител на партията, са го отдръпнали. Причината по тази причина са нещастията от последните 24 часа. Вчера в село Рояк, край Дългопол, при пожар починаха 9 възрастни, а тази нощ зверска катастрофа с туристически рейс на автомагистрала Струма лиши живота на 46 македонски жители.

" Днес е време за безмълвие и примирение. Ще ви уведомим навреме за нова дата. Изказваме най-искрени съболезнования на фамилиите на починалите и пожелаваме бързо възобновяване на ранените, се споделя в формалната позиция на членовете на Народно събрание на БСП, входирали настояването за насрочване на присъствено съвещание ".

Така двата трагични случая най-малко първоначално ще спасят поста на Нинова, пише 

Лидерът на Столетницата разгласи, че дава оставка, само че досега не е входирала подобен документ в деловодството на Позитано 20. Освен това тя желае да продължава да води алените до провеждането на 50-ия конграс на партията, който бе плануван за 22 януари. В същото време от ден на ден от деятелите на Столетницата упорстват Нинова да си тръгне час по-скоро и да не се меси в договарянията за сформиране на съдружно държавно управление. Според тях точно ръководителят на БСП носи отговорността за супер слабия резултат на парламентарните избори и за превръщането на партията в треторазреден политически индивид. На 14 ноември БСП получи малко над 10 % от гласовете и ще има единствено 26 депутати в 47-ото Народно заседание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР